İş Makinaları Kursu

İş makineleri operatörlük belgesi trafikte veya saha içerisinde yasal olarak iş makinesi kullanabilmeniz için gerekli belgedir.

Öncelikle iş makineleri operatörü yetiştirme ve sertifika verme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İş Makineleri Kurslarına aittir. Türkiye sınırları içerisinde eğitim konulu faaliyetlerin tümünde çatı kurum olan Milli Eğitim Bakanlığı izni olmadan eğitim kurumu açılamaz. Operatörlük Belgeleri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında bulunan ve iş makineleri operatörlük belgesi programını uygulamak üzere gerekli donanımı, teçhizatı ve uzman öğreticileri görevlendirmiş olan Özel Deniz Aras İş Makineleri Kursumuz bu eğitimleri vermeye 2011 yılından itibaren yetkilendirilmiştir.

İş Güvenliği uzmanları ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri işyeri denetimlerinde iş makinesi kullanan kişilerden,kullandıkları makine türünden operatörlük belgelerini ibraz etmelerini talep etmektedirler. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre işverenler çalışanlarına yaptıkları işlerle ilgili eğitim vermek zorundadır.

Mesleki eğitimi olmayan çalışanın uğradığı kazalarda çalışanına eğitim vermeyen kurumlar asli kusurlu sayılmaktadır.Ayrıca trafik kanununa göre trafikte iş makinesi kullanacak kişiler operatörlük belgesini ehliyetine işletmek zorundadır.Aksi halde herhangi bir kaza durumunda ehliyetsiz sayılabilirler bu operatörü ve işvereni zor durumda bırakabilir.

Sınav Sistemi;

Verilen eğitimlerin ardından yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan kursiyerler, İş makineleri operatörlük belgesi almaya hak kazanırlar.Sınavlar Milli Eğitim Müdürlüğünce sınav gözetmenliğine atanmış öğretmenler ve kurs eğiticilerimizden oluşan komisyon gözetiminde 2 aşamalı olarak yapılmaktadır.
Yazılı sınav ; iş organizasyonu,iş öncesi hazırlık , genel motor elektrik ve iş güvenliği konularından toplam 40 test soru üzerinden yapılır,başarılı olan kursiyerler aynı gün içerisinde uygulama sınavına tabi tutulur.Uygulama sınavından’da başarı ile geçen kursiyerlerin belgeleri 10 iş günü içerinde hazırlanarak kendilerine teslim edilmektedir.Sınavlarımızda başarı puanı 70 ve üzeridir.

İlk sınavlarda başarısız olan kursiyerlerin toplam 4 kez sınava katılma hakkı bulunmaktadır.
Kurumumuzca verilen operatörlük belgeleri;
Kaldırma-Yükleme-İstifleme (FORKLİFT)
Kaldırma-Yükleme (MOBİL VİNÇ)
Kaldırma-Taşıma Raylı Sistem KÖPRÜLÜ VİNÇ

Operatörlük Belgesi İçin;

Yaş şartı: En az 18 yaşını bitip 19 yaşından gün almış olmak
Eğitim şartı: En az ilkokul mezunu olmak
Sağlık şartı: Operatörlük belgesi almasında sakınca olmadığına dair tek tabibten veya klinikten alınmış (G) sınıfı sağlık raporu
Hükümlü olmama şartı: Adliyeden alınmış yada e-devlet şifresiyle alınmış operatörlük belgesi alınmasında sakınca olmadığına dair savcılık temiz kağıdı

Gerekli Belgeler
1. Diploma Fotokopisi
2. Nüfus cüzdan fotokopisi
3. Sabıka Kaydı
4. Sağlık raporu (G sınıfı)
5. 6 adet biometrik fotoğraf

Bilgi Al!

Eğitimlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için bize yazın..

TOP